Quantcast

Atelier Bardill by Valerio Olgiati

Architect: Valerio Olgiati
Location: Scharans, Switzerland
Collaborators: Nathan Ghiringhelli (project manager office Olgiati), Nikolai Müller, Mario Beeli
Client: Linard Bardill, musician + poet
Structural Engineer: Patrick Gartmann, partner of Conzett, Bronzini, Gartmann AG, Chur
Project Area: 285 sqm
Project Year: 2006-2007
Photographs: Courtesy of Valerio Olgiati

The Atelierhouse Bardill replaces an old barn in the protected centre of the village Scharans. The building permission was granted by the local authorities only under the condition that the new building would have exactly the same volume as the old barn.

The client, Linard Bardill, who lives in a house a very short walking distance away from the site, needed only one single space, a room to work in. This working space occupies not even a third of the stipulated volume. The rest of it constitutes a courtyard that is monumentalized by a huge round opening to the sky. This is where the house expresses greatness and clearness in contrast to the arbitrary geometry of its external appearance and to the small-scale environment of the village.

  • Print
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • Twitter
  • email

Tags: , ,

Comments are closed.

© 2010 ArchNow! BETA. All Rights Reserved.

Powered by Wordpress and ArchNow!.